GORAŽDE

Vrijednost donacije milion maraka

Dobili terenska vozila, motocikle, uniformu

Rišljanin: Ispunjeno obećanje. A. Bajramović

Piše: Al. B.

22.11.2019

Oko milion maraka vrijedna su vozila, oprema i materijalno–tehnička sredstva, s novčanom donacijom koju su kolegama u Goraždu uputili Vlada i MUP Kantona Sarajevo.

Prema riječima ministrice unutrašnjih poslova BPK Nizame Rišljanin, deficit u kantonalnom budžetu problem je za ovo, kao i ostala ministarstva, a opremljenost policije nije na zavidnom nivou. Kao jedan od najvećih problema ocijenjena je popunjenost policijskog sastava, jer od potrebnih 198 MUP BPK ima 157 policijskih službenika.

- Vlada KS zadužila je MUP da osigura sredstva MUP-u BPK u iznosu od 185.000 KM, od čega je 125.000 namijenjeno za školovanje kadeta, a 60.000 KM za nabavku nedostajuće opreme. Sada smo u mogućnosti da krenemo u proces školovanja 22 policajca i tri inspektora – kaže Rišljanin.

Niti jedna od tri policijske stanice u BPK nema adekvatno terensko vozilo, pa su dopremljena i dva terenska vozila, te automobil Golf 6 za Upravu policije.

- Dobili smo i dva motocikla, radar i druga materijalno–tehnička sredstva, te određen broj uniformi. Na ovaj način KS je ispunio obećanja koja nam je dao, a mi smo prevazišli osnovne probleme s kojima smo se susretali. Vrijednost cjelokupne donacije doseže skoro milion maraka – ističe Rišljanin.

Zvanična primopredaja opreme trebala bi biti obavljena za nekoliko dana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.