AKTUELNO

Tadić: U današnjem blagdanu nađimo uporište za život u različitostima jednih s drugima

Čestitke malobrojnim vjernicima katolicima u Goraždu uputili su gradonačelnik Muhamed Ramović, premijerka BPK Aida Obuća i muftija goraždanski Remzija ef. Pitić

Piše: Al. B. / Avaz.ba

25.12.2019

Božićni prijem u Goraždu - Avaz
Božićni prijem u Goraždu - Avaz
Božićni prijem u Goraždu - Avaz
Božićni prijem u Goraždu - Avaz
Josip Tadić - Avaz

Bez praštanja i pomirenja nema božićnog mira, kazao je don Josip Tadić, župnik župe Sveti Dominik u Goraždu, na božićnom prijemu organiziranom za vjernike, ali i predstavnike gradskih i kantonalnih vlasti, Muftijstvo goraždanskog i druge zvaničnike.  

- U današnjem blagdanu nađimo uporište za čuvanje obiteljskog gnijezda, rađanje i odgoj djece, za vjernost u braku, međusobnu slogu i zajedništvo, snagu praštanja i pomirenja, te života u našoj različitosti jednih s drugima – poručio je Tadić.

Čestitke malobrojnim vjernicima katolicima u Goraždu uputili su gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović, premijerka BPK Goražde Aida Obuća i muftija goraždanski Remzija ef. Pitić.

Inače, Tadić je na dužnosti župnika u Goraždu tek dva mjeseca i izuzetno je dobro primljen u gradu u kojem se očekuje izdavanje neophodne dokumentacije za početak gradnje crkve posvećene Drinskim mučenicama, časnim sestrama ubijenim od četnika u Drugom svjetskom ratu, koje su dekretom pape proglašene blaženima.

- Sve su prilike da smo na dobrom putu. Nadam se da ćemo, dok realiziramo kupovinu zemljišta, ubrzo početi i gradnju. Želim svima vama ono što želim i svojim župljanima. Goraždani su me prihvatili, ovaj grad ima veliko srce i pozivam sve dobronamjerne ljude, kad god imaju priliku, da posjete ovaj grad. Ovaj grad ima što dati, što ponuditi – poručio je Tadić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.