AKTUELNO

Goražde: Prva godišnjica rada "IT Laba" Udruženja ALDI

Obuka je trajala 120 nastavnih sati i obuhvatila sedam modula, u okviru kojih je obrazloženo 90 tema

Uručivanje certifikata. Al. B.

Piše: Al. B. / Avaz.ba

25.12.2019

U Udruženju ALDI u Goraždu uručeni su certifikati polaznicima obuke iz oblasti "soft" vještina i razvoja mobilnih aplikacija. Istovremeno je obilježena prva godišnjica rada ALDI inovativnog trening laboratorija ("IT Lab"), jedinog ove vrste na području gornjeg Podrinja, gdje je do sada skoro 150 mladih osoba prošlo različite vidove edukacija. Nakon pozitivnih iskustava iz prve godine rada, otvoren je i novi "IT Lab". 

- Vještine koje su stekli ovdje, već mogu primjenjivati na tržištu rada, već mogu biti konkurentniji, a sami polaznici su istaknuli kako su već imali efekte. Mi smo već duboko ušli u ovaj novi način rada i razvijamo se iz godine u godinu. Zato je bilo potrebno proširiti ovaj "IT Lab", jer već u januaru planiramo nove edukacije kroz projekt Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH. One će se odnositi na razvijanje mobilnih, web-aplikacija, načine pristupanju poduzetništvu, projektni menadžment i druge atraktivne teme - kazala je Meliha Gačanin, direktorica Udruženja ALDI.

Obuka je trajala 120 nastavnih sati i obuhvatila sedam modula, u okviru kojih je obrazloženo 90 tema. Realizirana je u okviru projekta “ALDI Skill Accelerator: Razvoj digitalnih i 'soft skills' za trenutno i buduće tržište rada”, koji finansira "DVV International" – Ured za BiH. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.