GORAŽDE

Paketi s hranom za socijalno ugrožene

Pomoć osiguralo Udruženje "Izvor dobročinstva" i Vlada Kuvajta

Piše: Al. B. / Avaz.ba

24.4.2020

Posebno vrijedna donacija prvog dana ramazana. A. Bajramović

Prvog dana ramazana ispred Kajserija džamije u Goraždu organizirana je podjela paketa sa prehrambenim artiklima za socijalno ugrožene stanovnike BPK. Značajnu pomoć osiguralo je Udruženje “Izvor dobročinstva”, uz podršku Vlade i naroda prijateljskog Kuvajta.

- U sklopu ovog projekta podjele paketa u vremenu pandemije, a nastupa i ramazan, došli smo i u Goražde. U proteklih dvadesetak dana posjetili smo 28 gradova i uručili skoro 1.000 paketa, odnosno 35 tona hrane. Želim da zahvalim i kuvajtskom narodu, koji je najvećim dijelom i donator ove pomoći – kazao je Emir Spahić iz Udruženja “Izvor dobročinstva“.

Prema riječima Dženana ef. Imamovića, koordinatora Goraždanskog muftijstva za rad s nevladinim organizacijama, ova donacija posebno je vrijedna, jer stiže prvog dana ramazana.

- Ljudi, praktično, pokazuju šta znači ramazan, da ramazan nije samo odricanje od jela i pića nego da je i prilika da ljudi dodatno pokažu pažnju prema drugim ljudima. Molim Allaha, dž. š., da sve te ljude koji su na bilo koji način u ovom procesu učestvovali, nagradi – kazao je Dženan ef. Imamović, koordinator Goraždanskog muftijstva za rad s nevladinim organizacijama.

Pomoć namijenjena socijalno ugroženim i marginaliziranim grupama uručena je u saradnji s Centrom za socijalni rad, a preuzeli su je predstavnici 11 udruženja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.