PROJEKAT

U Goraždu otvorena multifunkcionalna sala za obrazovanje odraslih

Sala je opremljena multimedijalnom opremom i u njoj će se realizirati aktivnosti Mreže lokalnog partnerstva u obrazovanju odraslih

A. Bajramović

Sa otvaranja multifunkcionalne sale

Foto: A. Bajramović


U prostorijama Udruženja za lokalne razvojne incijative (ALDI) u Goraždu otvorena je multifunkcionalna sala namijenjena obrazovanju odraslih.  

Sala je opremljena multimedijalnom opremom i u njoj će se realizirati aktivnosti Mreže lokalnog partnerstva u obrazovanju odraslih, koju čine ALDI, Ministarstvo obrazovanja BPK, Srednja stručna škola „Džemal Bijedić“, Privredna i Obrtnička komora, Udruženje poslodavaca BPK, te privredni subjekti iz ovog kantona.

- Tu ćemo moći pripremati nove projekte, raditi treninge i edukacije, ali tu salu ćemo moći koristiti i za sve ono što radimo na drugim projektima. Osim prezentacije nove sale, danas prezentiramo i novu web platformu za partnerstvo, osmišljenu na način da svaki partner, zajedno s nama, postavlja informacije vezane za obrazovanje odraslih. Te informacije su veoma važne za građane i one će im biti dostupne na jednom mjestu – kazala nam je direktorica ALDI-a, Meliha Gačanin.

Direktor Ureda DVV International za BiH, Emir Avdagić ponosan je što je dio aktivnosti na projektu realiziran i u vrijeme pandemije koronavirusa.

- DVV je uložio oko 20.000 maraka, ali tu ima i dodatnih benefita koje je svojim radom, trudom i vremenom uložio ALDI, tako da mislim da Goražde dobija jedan lijep prostor za inovacije, učenje, daljnje planiranje razvoja lokalne zajednice. To nam je i bio cilj, da to bude sjedište dobrih ideja - ističe Avdagić.

Ministar obrazovanja BPK Goražde, Arman Bešlija istakao je da se na projektima edukcije odraslih, zahvaljujući ALDI-u, u Goraždu konstantno radi, te da bi goraždanski model saradnje nevladinog i javnog sektora u ovoj oblasti mogli preslikati i drugi gradovi i kantoni.

Bosansko-podrinjski kanton
Izgradnja Hemodijaliznog centra u Goraždu

Više o temi

ODLUKE
Džejla Ramović napušta Goražde

Više o:

Goražde ALDI BPK Sala
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na