ONLINE SJEDNICA VLADE BPK

Sve osobe u izolaciji rješenja će dobiti do nedjelje u 9 sati, kako bi ostvarili svoje biračko pravo

Vlada BPK Goražde zadužila je sva ministarstva, kantonalne uprave, službe i javne ustanove i preduzeća da naprave plan rada

Online sjednica. Vlada BPK

Piše: Al. B.

12.11.2020

S ciljem da sve osobe ostvare svoje glasačko pravo, a što neće biti u mogućnosti bez rješenja o izolaciji, Vlada BPK Goražde formirala je radnu grupu za izradu prijedloga rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor zaraženih osoba i njihovih kontakata.  

Rješenja će potpisati ovlaštena osoba u Ministarstvu zdravstva, a Kantonalna uprava civilne zaštite i Služba za zajedničke poslove BPK su zaduženi da sva rješenja osobama u izolaciji budu dostavljena do nedjelje u 9 sati.


Premijerka Aida Obuća. Vlada BPK

Vlada BPK Goražde zadužila je sva ministarstva, kantonalne uprave, službe i javne ustanove i preduzeća da naprave plan rada u kojem će rukovodioci biti obavezni da, ako to omogućava proces rada, uvedu rad od kuće i rad u smjenama. Starijima od 60 godina, posebno uposlenicima sa hroničnim oboljenjima i trudnicama, potrebno je omogućiti korištenje godišnjih odmora. 

Na online sjednici Vlada BPK je naložila da se svi sastanci i aktivnosti odvijaju preko zoom platforme, e-maila, skypea, te da se maksimalno reduciraju. Stranke koje komuniciraju sa institucijama i organima uprave trebaju to obavljati isključivo putem telefona ili e-maila, sve podneske slati putem pošte i izbjegavati dolazak u prostorije organa.

Posjete se mogu dozvoliti osobama za koje saglasnost da premijer, ministri i direktori javnih ustanova i preduzeća. Sve uposlenike kantonalnih organa uprave i službi, te stranke vlada je obavezala da pri ulasku u zgradu obavezno koriste maske, vrše dezinfekciju ruku, mjere tjelesnu temperaturu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.