ALARMANTNO U GORAŽDU

Dr. Kamenica: Bojim se da ćemo doći u situaciju da neće imati ko da nas liječi

Imamo već dva pozitivna doktora i 14 medicinskih sestara koje su van stroja, ističe Kamenica

Kamenica: Apeli građanima da se pridržavaju svih uputa i mjera. Avaz

Piše: Al. B.

17.11.2020

Ako broj oboljelih i dalje bude rastao, Kantonalna bolnica u Goraždu vrlo brzo bi se mogla suočiti sa nedostatkom potrebnih medikamenata za pacijente kojima je, zbog infekcije koronavirusom, potrebno bolničko liječenje, upozorila je direktorica prim. dr. Nermina Kamenica.

U izjavi za RTV BPK Goražde ona je pojasnila da su dva ljekara i 14 medicinskih sestara trenutno van stroja, a da medicinski tehničari rade više od 50 rentgen snimaka dnevno.

- Od 23 kreveta, koliko je na raspolaganju, 18 je već popunjeno pacijentima sa teškom kliničkom slikom. Jedan pacijent je na kiseoničkoj potpori. Imamo već dva pozitivna doktora i 14 medicinskih sestara koje su van stroja, plašim se da ćemo doći u situaciju da neće imati ko da nas liječi. Zaista je teška i zabrinjavajuća situacija, a sa ovakvim rastom broja pozitivnih pacijenata bit će još teže - ističe Kamenica.

Ona je apelirala na građane da se pridržavaju svih uputa i mjera, kako bi zdravstveni sistem izdržao pritisak koji traje već duže vrijeme.

U BPK Goražde trenutno su 184 osobe oboljele od koronavirusa, dok se u izolaciji nalazi 730 osoba. Od početka pandemije preminulo je 26 osoba iz BPK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.