GORAŽDE

Novoimenovani ministar MUP-a BPK podnio neopozivu ostavku

Ne želim biti dio negativnih političkih procesa, a koji bi se mogli dovesti u vezu s kriminalom i korupcijom, kaže Nermin Karišik

Karišik: Na radnom mjestu nije proveo ni dan. Agencije

E. Ma. / Fena

11.2.2021

Novoimenovani ministar unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde Nermin Karišik podnio je neopozivu ostavku na ovu funkciju – potvrdila je premijerka Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća.

Karišik je na ovu funkciju imenovan 5. februara na desetoj vanrednoj sjednici Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde, nakon što je odlukom parlamentarne većine s ove pozicije smijenjena Nizama Rišljanin.

U obrazloženju neopozive ostavke dostavljene premijeru BPK Goražde, Vladi i Skupštini BPK, Karišik je naveo da je njegova odluka isključivo privatne prirode i, kako je naveo, rezultat želje da sačuva lični i profesionalni dignitet.

- Uz izraze duboke zahvalnosti jer ste imali povjerenje i smatrali da sam dobar kandidat za ministra unutrašnjih poslova BPK Goražde, želim vas obavijestiti da povjerenu dužnost ipak ne mogu prihvatiti. Nadam se da razumijete da ne želim biti dio negativnih političkih procesa koji se trenutno dešavaju na području BPK Goražde, a koji bi se mogli dovesti u vezu s kriminalom i korupcijom, čime bi se hitno trebale pozabaviti nadležne institucije. Zbog navedenih događaja javnost u Goraždu, ali i šire je uznemirana, a ja ne želim da moje ime bude dio takvih priča. Kao osoba, nisam ni na koji način bio povezan s negativnim procesima koji su ovih dana izazvali veliku medijsku pažnju i jednostavno želim da tako i ostane – naveo je u ostavci Karišik.

Izrazio je nadu da će biti pronađena kvalitetna kadrovska rješenja koja će pomoći da se trenutna situacija prevaziđe, prvenstveno, kako je naveo, s ciljem dobrobiti svih građana BPK Goražde.

Inače, Karišik na radnom mjestu nije proveo ni dan, s obzirom na to da su, nakon njegovog imenovanja, i on i smijenjena ministrica pojavili u zgradi MUP-a BPK.

Karišiku je tada predočen dopis predsjedavajuće Skupštine BPK Goražde Daliborke Milović da se odluke o smjeni te imenovanju smatraju ništavnim, nakon čega je Karišik napustio zgradu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.