SJEDNICE

Sjednicu Skupštine BPK Goražde obilježila je rasprava koja priliči ulici i lošijoj kafani

Diskusije u jedan glas, prijenosi uživo na društvenim mrežama, pauze... prethodili su konačnom dogovoru gdje ko treba sjediti

A. Bajramović
  • Sa sjednice Skupštine: Nedolične parlamentarne rasprave

    Sa sjednice Skupštine: Nedolične parlamentarne rasprave

    Foto: A. BAJRAMOVIĆ


Još jednu sjednicu Skupštine BPK Goražde obilježila je rasprava koja više priliči ulici i lošijoj kafani nego zakonodavnom organu. Svađe, diskusije u jedan glas, prijenosi uživo na društvenim mrežama, pauze... prethodili su konačnom dogovoru gdje ko treba sjediti.

Već duže vrijeme sporna je pozicija stolice Edite Velić, smijenjene dopredsjedavajuće Skupštine, koja je na posljednjoj sjednici, uprkos protivljenjima, ipak zauzela onu koja je predviđena za članove skupštinskog rukovodstva.

Na sjednici je, nakon nedavne ostavke ministra obrazovanja Armana Bešlije, na ovu poziciju imenovana Biljana Begović (DF), koja je položila svečanu zakletvu.

Burne i nedolične parlamentarne rasprave u BPK traju već duže vrijeme, a građani nijemo gledaju i plaćaju poslanike koji se svađaju, međusobno vrijeđaju, pokušavaju se i fizički obračunati, sve mehanizme koristeći za opstrukcije, a govornicu najmanje koriste za rješavanje problema građana.

Još su svježa sjećanja na bruku iz jula 2019., kada je Daliborka Milović (Liberalna stranka) flašom gađala Editu Velić, tada članicu DF-a. S pozicije dopredsjedavajuće Velić je smijenjena u februaru ove godine, a takvu odluku kasnije je osporio i OHR. U međuvremenu, Milović i Velić postale su političke saveznice, a Velić je, s još dva vijećnika DF-a i bivšim SDA-ovcem Nijazom Musićem, pristupila Narodu i pravdi.

Više o temi Skupština BPK

SKUPŠTINA BPK GORAŽDE
Velić: Ridžal mi je prijetio i bahato se ponašao
NA VRH

Podijeli članak na