GORAŽDE

Javna kuhinja s radom počinje polovinom oktobra

Broj korisnika kojima je potrebno obezbjediti kvalitetan obrok sve veći

Z. K.

Javna kuhinja i pekara svakim danom će biti u funkciji i na usluzi građanima

Foto: Arhiv


U Goraždu bi narednog mjeseca s radom trebala početi javna kuhinja, čime će biti realizirana dugogodišnja ideja Regionalnog odbora "Merhameta“ Goražde. Direktor ove organizacije Ermin Hodžić naglašava da je potreba za javnom kuhinjom i u ovom dijelu države sve izraženija, s obzirom na broj korisnika kojima je potreban ovaj vid pomoći. Prema njegovim riječima, projekt će biti realiziran u saradnji s Gradskom upravom Goražde.

- Nažalost, potrebe za javnom kuhinjom su velike i mi smo bili jedini Regionalni odbor u sklopu Merhameta koji je nije imao, ali nadamo se da će se za mjesec i to promijeniti. Javna kuhinja i pekara u dogovoru s gradonačelnikom Goražda, Ernestom Imamovićem, koji nam je dao prostor, počet će s radom u bivšem Đačkom domu. U početku smo planirali od 100 do 150 korisnika, a taj broj će se vremenom povećavati shodno potrebama - pojasnio je Hodžić.

Navodi da je broj korisnika kojima je potrebno obezbjediti kvalitetan obrok, nažalost, sve veći.

- Na ovaj način nastojat će se obezbjediti obroci za osobe u stanju socijalne potrebe i kroz razgovor s našim korisnicima svi su izrazili potrebu. Imat će priliku dobijati kvalitetne obroke uključujući i suhe obroke vikendom, tako da će javna kuhinja i pekara svakim danom biti u funkciji i na usluzi građanima, pri tome mislim i na romske porodice – kazao je Hodžić.

Javna kuhinja i pekara Merhameta s radom bi trebala početi polovinom oktobra.

NA VRH

Podijeli članak na