DISTRIKT BRČKO

Počela nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Brčkom

Fena

4.9.2017

Danas je u svim osnovnim i srednjim školama na području Distrikta Brčko počela nastava u Novoj školskoj 2017./2018. godini.

Nastavu u brčanskim osnovnim školama pohađa 5.979 učenika među kojima je i 658 prvašića, što je nešto veći broj nego prošle godine. U srednje škole na području Distrikta Brčko  ove školske godine upisano je 3.000 učenika od kojih je 766 upisano u prve razrede. 

Predstojnik Odjela za obrazovanje u Vladi Distrikta Brčko Senad Osmanović, posjetio je brčansku Četvrtu osnovnu školu, gdje je prvačićima zaželio sretan početak prvoga školskoga dana.

Osmanović je istakao da su i ove godine osigurani besplatni udžbenici i prijevoz za učenike.

- Nastava je počela neometano. Natječaji za 119 radnih mjesta su zatvoreni 31. avgusta i već krajem ovog ili početkom sljedeće  sedmice očekujemo prve intervjue. U međuvremenu nastavno osoblje je angažirano na temelju ugovora o privremenim i povremenim poslovima, a gdje to nije bilo moguće nastava je podijeljena na prekovremene sate s postojećim resursima - kazao je Osmanović.

Dodao je da su tokom ljetnoga raspusta urađene određene rekonstrukcije školskih objekata iz planiranih proračunskih sredstava za 2016. godinu.

- Nažalost, postoje i objekti gdje nisu završene javne nabave, poput škole u Gornjem Rahiću, gdje zamjena podova nije izvršena jer izvođač radova nije ispoštovao ugovorne obaveze - istakao je Osmanović.

Najavio je tokom ovoga mjeseca potpisivanje ugovora za nastavak izgradnje aneksa Poljoprivredne i Medicinske škole u Brčkom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.