DISTRIKT BRČKO

Moler koji uživa u slikanju

Od prodaje uspijeva da nabavi nove boje i materijal

Simonović:Pri radu koristi brojne tehnike ( G. Bobić)

LJ.LJ.

4.2.2018

Konstantin Simonović (55), rođen u Brčkom, po zanimanju građevinski tehničar, moler, od malih nogu slika. Kaže da je teško izbrojati sve slike koje je naslikao u brojnim tehnikama, od ulja na platnu do akrila, opredjeljujući se za realistični, ali i apstraktni, često i nadrealistički stil u slikarstvu.

- Od slikarstva se ne može živjeti. Moj hendikep je što nisam završio likovnu akademiju. Ipak, moje slike su stigle do svih meridijana. Ljudi to vide, konsultuju se sa stručnjacima i kupe. Mene ne zanima gdje će slika završiti. Uglavnom, sve one koje prodam, završe na nečijem zidu - kaže u šali Simonović, koji je prodavao svoje slike na gradskom trgu u Bijeljini.

Naglašava da od prodatih slika uglavnom uspijeva da nabavi nove boje i materijal. Ipak, zadovoljan je do sada postignutim.

- Član sam Udruženja likovnih stvaralaca „Sveti Luka“ u Bijeljini. Tokom godine u prilici sam da svoje radove izložim na dvije kolektivne izložbe ovog udruženja. Dogodi se i poneka likovna kolonija. Kultura je u velikoj besparici, na ivici preživljavanja.Borimo se za goli opstanak – kaže Simonović, ističući da će slikati sve dok ga inspiracija bude služila i dok četkicu čvrsto drži u ruci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.