DISTRIKT BRČKO

Predstavnici Svjetske banke posjetili Vladu Distrikta Brčko BiH

Fena

Fena

9.3.2018

Predstavnici Svjetske banke, koji borave u tehničkoj posjeti Bosni i Hercegovini, u petak su posjetili Vladu Distrikta Brčko BiH, gdje su održali sastanak s gradonačelnikom Sinišom Milićem, dogradonačelnikom Antom Domićem i predstavnicima odjela i institucija.

Svrha posjete je rasprava s relevantnim zainteresiranim strankama o djelokrugu predloženog Regionalnog programa za integrirani razvitak koridora rijeka Save i Drine, inicijative o kojoj se razgovaralo u kontekstu Komisije za sliv rijeke Save, saopćila je Vlada Distrikta Brčko.

Tim povodom, Distrikt Brčko BiH prezentirao je projektne prioritete u vezi s implementacijom navedenog programa, koji su podijeljeni u pet oblasti: upravljanje poplavama, upravljanje krutim otpadom, tehnička pomoć, razvoj luke i oblast transporta, s ciljem suradnje koja će dati konkretne rezultate koje će kao napredak u kvalitetnijem životu osjetiti svi građani Distrikta.

Za vrijeme posjete Svjetske banke Bosni i Hercegovini, teme razgovora bile su državne vodne strategije, akcijski planovi i prioritetne intervencije koje mogu doprinijeti agendi regionalne saradnje i razvitku integriranog programa za koridor rijeka Save i Drine.

Misiju predvode viši stručnjak za upravljanje vodnim resursima i voditelj tima Havier Zuleta (Javier), stručnjak za vodne resurse i zamjenik voditelja tima Igor Palandžić, viši operativni časnik Mirjana Karahasanović, konsultant za upravljanje riječnim slivovima Gaj Alerts (Guy Alaerts) i konsultant za upravljanje vodnim resursima Trui Paula Ujtendele (Uyttendaele), navedeno je u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.