EDUKACIJE

U Brčkom otvorena Ljetna policijska škola

Kroz radionice učesnici će se upoznati s rizicima i sigurnosnim prijetnjama na području Distrikta

Arhiv

Fena

30.8.2018

U srijedu je upriličeno svečano otvaranje pete Ljetne policijske škole, koju će ove godine kroz tri dana pohađati više od 30 učesnika, saopćeno je iz Vlade Distrikta Brčko BiH.

Cilj ovogodišnje Ljetne škole je približiti mladim ljudima rad policije i drugih organizacija, a sve to kroz temu trodnevne škole "Mladi akteri sigurnosti".

Gradonačelnik Distrikta Brčko BiH Siniša Milić istaknuo je kako su trajanje te dobar odaziv ovog projekta potvrda anketa koje govore da Policija Distrikta Brčko BiH ima najveće povjerenje građana kada su u pitanju institucije.

- Vrlo brzo ćemo završiti proceduru za otklanjanje tehničkih nedostataka na novoj zgradi policije. Danas je na sjednici Vlade usvojena odluka o odobravanju programa utroška sredstava dotacije programu Ujedinjenih naroda za razvoj, čime je Vlada uradila svoj dio posla. Na izvođačima je da dalje realiziraju otklanjanje nedostataka i nadam se da će policija već za nekoliko mjeseci preseliti u novu, funkcionalniju zgradu, što će, uvjeren sam, doprinijeti još boljem radu - istaknuo je gradonačelnik Milić.

Šef Policije Distrikta Brčko BiH Goran Pisić naveo je da će se mladi iz Brčkog i okruženja kroz ovu školu i različite tematske cjeline u naredna tri dana upoznati sa sigurnosnim izazovima i rizicima na području Distrikta Brčko.

Na samom otvaranju, osim gradonačelnika Milića i šefa Policije Pisića, prisutan je bio i specijalni izaslanik za Balkan i države koje izlaze na Crno more Karolos Gadis.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.