MODERNIZACIJA

Otvoren novi aneks za nastavu u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi Brčko

Do kraja godine očekuje se završetak novih učionica

Fena

Fena

31.8.2018

Načelnik Odjela za obrazovanje Vlade Distrikta Brčko BiH Senad Osmanović u četvrtak je, zajedno s direktorom JU Poljoprivredna i medicinska škola Brčko Seadom Bečićem, otvorio novi aneks za nastavu te škole u kojem se nalaze devet novih kabineta i šest učionica.

Osmanović je istaknuo da je to veliki dan za školu i učenike, koji će dobiti kvalitetniju i bolju nastavu nego što su imali do sada.

- Ovo je veliki dan za Poljoprivrednu i medicinsku školu. Učenici će sada imati kvalitetniju nastavu, daleko bolju nego što su imali do sada. Kompletan projekt vrijedio je oko 1,1 milion KM, dok je za opremu predviđeno ulaganje od 300.000 KM. U neke kabinete oprema je već i postavljena - kazao je Osmanović.

Direktor Poljoprivredne i medicinske škole Distrikta Brčko BiH Sead Bečić kazao je da je za sada urađen kabinet biologije i veterine, a do kraja godine očekuje se završetak kabineta medicine i tehnologije.

- Danas smo ponosni jer je naša škola na površini od 1.500 metara kvadratnih dobila nove učionice i kabinete. Na praktičnoj nastavi učenici trebaju steći vještine i upravo tako uređeni kabineti omogućit će im stjecanje kvalitetnih vještina. Cilj nam je da imamo dobre uvjete kako za teoretsku tako i za praktičnu nastavu - poručio je Bečić.

Nakon obilaska novog aneksa načelnik Odjela za obrazovanje Senad Osmanović kazao je kako se nada da će Poljoprivredna i medicinska škola uskoro dobiti i sportsku dvoranu, kako bi se s time zaokružio školski kompleks, saopćeno je iz Vlade Distrikta Brčko BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.