USPJEH

Brankica Mihajlović donijela svjetsko zlato u Brčko

Na trgu se okupilo više stotina njenih sugrađana

E.Redžić

E.R.

26.10.2018

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije u subotu je prvi put u svojoj historiji osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u odbojci održanom u Jokohami u Japanu i time objedinila titule kontinentalnog i svjetskog šampiona.

Jedna od najistaknutijih igračica srbijanske reprezentacije bila je Brčanka Brankica Mihajlović, kojoj je Grad Brčko danas organizirao doček na Centralnom gradskom trgu.

Na trgu se okupilo više stotina njenih sugrađana koji su na ovaj način htjeli pozdraviti svoju sugrađanku, koja je svojom igrom, iako u reprezentaciji druge zemlje, pronijela glas o Brčkom kao najvećoj kolijevki odbojke u ovom dijelu Evrope.


Dočekana velikim aplauzom, prisutnima se obratila Brankica Mihajlović, koja je ovim povodom od svojih Brčaka dobila nadimak Zlatokosa.

Na početku je kazala da se, iskreno, nije nadala zlatu svoje reprezentacije, ali da je očekivala da bi na kraju prvenstva mogli završiti negdje na vrhu, a i za svoju formu nije bila sigurna, jer je prije samo četiri mjeseca imala operaciju koljena.

- Još nisam u potpunosti svjesna onoga što smo postigli i trebat će mi sigurno nekoliko dana, kada se emocije slegnu, da ustvari budem svjesna veličine našeg uspjeha.

Prije samog dočeka na trgu, kabinet gradonačelnika Distrikta Brčko BiH, s gradonačelnikom Sinišom Milićem na čelu, upriličio je svečani prijem za zlatom okićenu odbojkašicu, a zatim joj uručio Plaketu Grada za sve ono što je ona postigla na polju sporta i na prezentiranju brčanske odbojke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.