BRČKO DISTRIKT Rad Inspektorata

Uhapšena Dragica Janjić zbog nepoštivanja samoizolacije

Privremeno je zatvoreno pet privrednih subjekata u kojima se Janjić kretala

Fena

šef Inspektorata Brčko distrikta Damir Bulčević

Foto: Fena


Policija Brčko distrikta BiH uhapsila je Dragicu Janjić iz Brčkog zbog nepoštivanja rješenja o samoizolaciji. Privremeno je zatvoreno pet privrednih subjekata u kojima se Janjić kretala.

- Jučer je u toku dana Inspektorat Brčko distrikta BiH po naređenju Kriznog štaba u skladu s informacijama policije Brčko distrikta djelovao u toku svojih redovnih i vanrednih okolnosti, tako da su sanitarni inspektori na osnovu informacije policije o kretanju Dragice Janjić privremeno obustavili rad pet privrednih subjekata. Riječ je o "Addiko banci", apoteci "Lekoprom", STR "Zimonjić",  restoranu "Marco Polo" i "MPJ Group" Brezovo Polje - izjavio je šef Inspektorata Brčko distrikta Damir Bulčević.

  • Damir Bulčević

    Damir Bulčević

    Foto: Frena


Privremeno je bila zatvorena i zgrada u ulici Štrosmajerova u kojoj stanuju dvije osobe koje su zaražene koronavirusom s kojima je Dragica Janjić u srodstvu, riječ je o majci jednog od njih dvoje.

Dragica Janjić nije poštovala odredbe Rješenja o samoizolaciji koje joj je izdato 18. marta, a međuvremenu je izdato još 15 rješenja o samoizolaciji osobama s kojima je imala kontakte.

Rad navedenih privrednih subjekata privremeno je obustavljen, a higijensko-epidemiološkoj službi je naloženo da hitno dezinficira navedene objekte. Ovakva odluka je donesena zbog toga što se Janjić kretala na ovim mjestima, a dezinfekcija je urađena da bi se spriječilo eventualno širenje zarazne bolesti. Janjić je jučer testirana i nalaz njenog testa je negativan, naglasio je Bulčević.

Više o temi Brčko distrikt BiH

NA VRH

Podijeli članak na