HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

MOSTAR Dodijeljene nagrade i priznanja najboljim polaznicima mekteba

Mektepska akademija MIZ Mostar

M. H.

2.6.2016

U prisustvu velikog broja roditelja i džematlija Mostara preksinoć je ispred mekteba „Vrelo znanja“ u graditeljskom kompleksu Šarića džamija upriličena deseta „Mektepska akademija“ Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Mostar, tokom koje su polaznici mostarskih mekteba iskazali svoja znanja koja su stekli protekle godine na mektepskoj nastavi.

U toku programa glavni imam Medžlisa IZ Mostar Suljo ef. Cikotić uručio je diplome i zahvalnice učenicima koji su ove godine ostvarili najbolje rezultate na mektepskim takmičenjima. 

mostar-nagrade5

Uručenje diploma

Tako su za kategoriju „Učenje Kur'ana za mlađi uzrast“ dodijeljene nagrade Harunu Ćatiću, Dalal Kafadar i Dželili Arnaut, a za kategoriju „Učenje Kur'ana za stariji uzrast“ Hasanu Gološu, Lejli Marić i Hamzi Cikotiću.

Za kategoriju općeg znanja nagrade su dobili Sadžida Džiho, Ajla Lulić i Amil Tucović. Priznanja za najbolje mektebe dodijeljena su mektebu Opine za treće mjesto, mektebu Vrapčići za drugo mjesto i mektebu Kočine-Masline za prvo mjesto. 

Posebno programsko osvježenje bili su nastupi polaznika Dječijeg vrtića „Zemzem“ i karate sekcije Medžlisa IZ-e Mostar te modna revija polaznica mekteba Pograđe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.