HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Tradicionalna manifestacija Sportskog saveza Grada Mostara

Nagrađeni najuspješniji učenici, nastavnici i škole

M. HODŽIĆ

3.6.2016

Svečano je jučer bilo u velikoj dvorani zgrade Vlade FBiH u Mostaru, gdje je održana tradicionalna godišnja manifestacija dodjele nagrada, priznanja i pehara školama, učenicima, nastavnicima i profesorima tjelesnog odgoja za uspjeh na takmičenjima tokom školske godine. 

Svečanost su uveličali i igrači rukometne reprezentacije BiH sa selektorom Draganom Markovićem na čelu, a dočekani su gromoglasnim aplauzom.

pehari5

Dodijeljeni pehari

Najveći uspjeh na takmičenjima u atletici, odbojci, košarci, malom nogometu, rukometu, krosu, stonom tenisu i šahu postigla je Osnovna škola Ivana Gundulića, a najbolji đak sportista je Kristijan Stanić, dok je najboljom učenicom sportistkinjom proglašena Marija Božić. Amer Macić dobio je priznanje kao najuspješniji nastavnik.  

Kada je riječ o srednjim školama, najbolja je Srednja ekonomska škola Joze Martinovića. Najuspješniji učenici sportisti su Domagoj Zovko i Marija Gudelj, dok je Goran Prodanović proglašen najuspješnijim profesorom tjelesnog i zdravstvenog odgoja. 

Nagrade su, također, dodijeljene školama i učenicima koji su na takmičenju osvojili prvo, drugo i treće mjesto. 

domagoj-5

 Zovko: Najuspješniji srednjoškolac

 

Zdravlje i druženje 

- Učinak ovih sportskih aktivnosti je nemjerljiv, prije svega kada je riječ o zdravlju, a važan je i zbog druženja. Masa mostarskih učenika uopće se ne susreće izuzev na ovom takmičenju, gdje nastaju brojna poznanstva i prijateljstva - kazao je Dženan Šuta, viši sportski menadžer Sportskog saveza Grada Mostara koji je organizator manifestacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.