HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

KONJIC Ramiza Voloder dobila "Majsku ružu"

Ekološka akcija završena dodjelom nagrada

M. Ć.

19.6.2016

Radio Konjic, u saradnji s „Rukotvorinama" Besima Nikšića, uspješno je realizirao i desetu ekološku akciju „Majska ruža 2016", koja je okončana dodjelom nagrada za najljepše uređene balkone i vrtove u konjičkoj općini.

Njega cvijeća

Ovogodišnja glavna nagrada "Majska ruža" pripala je Ramizi Voloder, koja na svojim balkonima ima više od 180 saksija raznovrsnog cvijeća.

- Jednostavno, cvijeće je moj život. Svako jutro tepam drugom cvijetu, uživam njegujući cvijeće i sretna sam zbog ove nagrade - kazala nam je ova vedra Konjičanka. 

vrt-fadile-tabak

Vrt Fadile Tabak

Za  najljepši balkon u Konjicu nagradu je dobila Antonela Blažević, dok je za najljepši vrt nagrađena Fadila Tabak.

Priznanja „Majska ruža 2016" za lijepo uređene vrtove i balkone dobili su Almir Mustafić, Refko Sultanić, Fahira Potur, Senada Bubalo, Marinko i Desa Šilić te Jadranko Duran. 

ramiza-voloder

Voloder: Sretna zbog nagrade

Zahvalnice su pripale Draganu Biberdžiću, Zori Marković i Fatimi i Hamidu Madžaku. Specijalno priznanje dobili su radnici i menadžment preduzeća "Standard" Konjic. 
Ove godine dodijeljena je i „Majska ruža" za ugostiteljski objekt, a pripala je restoranu „Fontana".

balkon-antonele-blazevic

Balkon Antonele Blažević

Uređena sredina

- Želimo da ova akcija i dalje bude uspješna i da se svi zajedno trudimo da naš grad bude grad cvijeća i primjer lijepo uređene sredine - kazala je inicijatorka akcije Vesna Begtašević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.