HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Grad Mostar osigurao novac za sanaciju atrija i krova

Muzički centar "Pavarotti"

Autor:M. Sm.

26.6.2016

Iako već godinama menadžment Muzičkog centra “Pavarotti” upućuje molbe i apele nadležnima u Gradskoj upravi Mostara zbog neophodne sanacije većeg dijela ovog objekta, tek je ovih dana započela sanacija fasade u atriju te dijela krova.

Potvrdio nam je to direktor Centra “Pavarotti” Elvedin Nezirović, kazavši da su radovi započeli nakon posjete italijanskog ambasadora u BiH Ruđera Korijasa (Ruggero Corrias) Centru i činjenice da će 14. jula u Mostar doputovati Nikoleta Mantovani (Nicoletta), supruga Lučana Pavarotija (Luciano),  kako bi preuzela nagradu “Mostar Peace Connection”, koju će posthumno slavnom tenoru dodijeliti Centar za mir i multietničku saradnju Mostar.

- Kako se ambasador na licu mjesta uvjerio u kakvom je stanju Centar, on je uputio apel gradskim vlastima da se pokušaju iznaći sredstva da se objekt koliko-toliko dovede u normalno stanje. Zaista me raduje da se neko u ovom gradu sjetio odati priznanje jednom od najvećih dobrotvora. Da ima pravde u ovom gradu, jedna ulica definitivno bi nosila Pavarotijevo ime - kaže nam Nezirović.

Centar, dodao je on, već 20 godina prati osnovnu ideju i zamisao Lučana Pavarotija da to bude univerzalni kontakt kulture, bez religijskih, nacionalnih, etničkih i bilo kakvih drugih podjela, kako u produkcijskom  dijelu, tako i kroz kreativno- edukativne radionice.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.