HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Obnova Srednje škole Konjic i Doma zdravlja Jablanica

Projekt vrijedan 1.143.710 maraka

M. Č.

9.8.2016

Počela je obnova Srednje škole Konjic u Konjicu i Doma zdravlja Jablanica u Jablanici u sklopu projekta implementacije mjera energetske učinkovitosti, koji podrazumijeva aktivnosti na ukupno sedam javnih objekata u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Prema riječima Rasima Sendića, šefa gradilišta na Srednjoj školi Konjic, radovi na objektima škole u Konjicu te Doma zdravlja Jablanica teku prema planu, a ukupna vrijednost radova na ova dva projekta iznosi 1.143.710 KM.

skola-konjic1

Novi prozor na školi 

Direktor Srednje škole Konjic Zahid Borić kazao je da ovaj projekt znači mnogo za ovu obrazovnu ustanovu te da će imati bolje uvjete za rad. 

Uz dva objekta u Konjicu i Jablanici, ovim prijektom predviđena je i sanacija škola u Mostaru, Čitluku, Čapljini i Crnićima.

- Ovim projektom, za koji će Vlada HNK u ovoj i idućoj godini izdvojiti devet miliona KM, što će se osigurati kreditom Svjetske banke, promijenit će se otvori, postaviti termofasada, sanirati krovovi i podovi te izmijeniti sistem grijanja i rasvjete na sedam javnih ustanova - kazao je predsjednik Vlade HNK Nevenko Herceg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.