HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

SAZNAJEMO Centar za usluge građanima vraća se na staru adresu

Obnovljena zgrada Gradske uprave u Mostaru

M. SMAJKIĆ

18.8.2016

Zgrada Gradske uprave Mostara u Cernici koja je skoro u potpunosti uništena tokom protesta 7. februara 2014. godine, kada je zapaljena, kako saznaje „Avaz“, u potpunosti je obnovljena.

Bilo špekulacija 

Podsjetimo, nakon što je u maju 2014. godine okončana prva faza radova u okviru koje su priključene voda i struja, raščišćen otpad te postavljena stakla na većini otvora, u javnosti se počelo špekulirati da će objekt Gradske uprave biti prodat.

No, takve informacije su kategorično odbacili nadležni u Gradskoj upravi, a kako nam je jučer potvrdio načelnik Odjela za finansije i nekretnine Izet Šahović, objekt je u potpunosti obnovljen.

U zgradu su, kazao nam je on, već preselili uposlenici Odjela na čijem je čelu, koji su privremeno bili smješteni u zgradi Vijećnice te objektima u Fejićevoj ulici. U toku je preseljenje uposlenika Odjela za opću organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo iz zgrade Đačkog doma.

Šahović nam je potvrdio i da će Mostarcima ponovo u ovoj zgradi biti dostupan Centar za usluge građanima, koji je pretrpio najveću devastaciju.

Ipak, on nije raspolagao informacijom o tome koliko je novca utrošeno u obnovu ovog objekta, zbog, kako je pojasnio, godišnjih odmora.

No to će, naveo je, biti poznato u narednim danima, kada je predviđena i ceremonija otvorenja ovog objekta, koji je dugi niz godina bio sjedište gradske administracije, a čiju je obnovu jednim dijelom finansirao i UNDP. 

Bez odgovora

Iako smo jučer pokušali kontaktirati načelnika Odjela za opću organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo Predraga Šupljeglava, koji je, kako nam je rečeno iz ureda gradonačelnika, zadužen za projekt obnove zgrade Gradske uprave, on na naše pozive i SMS-ove nije odgovarao.

Utrošeno 200.000 KM

U oktobru prije dvije godine okončani su radovi na prvom spratu, gdje je do preseljenja u Gradsku vijećnicu bio ured gradonačelnika, kao i na drugom, gdje je obnovljeno 19 kancelarija. Također, u okviru te faze urađena je i vanjska fasada, a u to je iz gradskog budžeta utrošeno 200.000 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.