HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

KONJIC Žičani most "Čepa" u novom ruhu

Akcija ribara, članova udruženja, spasilaca i mještana na Rakitnici

M. Ć.

10.9.2016

Proteklog vikenda članovi Organizacije sportskih ribolovaca (OSR) Konjic, zajedno s članovima Udruženja branilaca Konjica, Udruženja ratnih vojnih invalida Konjic i Gorske službe spašavanja Konjic zajedničkim snagama rekonstruirali su žičani most na rijeci Rakitnici, a koji zaljubljenici prirode nazivaju "Čepa".

- Na inicijativu mještana i zaljubljenika u ovu rijeku, obnovili smo most na Rakitnici, koji je posljednji put rekonstruiran osamdesetih godina prošlog stoljeća. OSR Konjic je, uz pomoć brojnih ribolovaca, osigurao dio materijalno-tehničkih sredstava - kazao je Hrabren Kapić, predsjednik Skupštine OSR Konjic.

Dodaje da ova akcija ne bi uspjela bez vrsnih majstora, stolara Safeta Ćibe iz sela Spiljani, Ragiba Mehmedagića iz Ostrošca i Ermina Mujkića iz Konjica, koji su svu građu pripremili i pomogli prilikom postavljanja. 

- Most je bio u ruševnom stanju i nesiguran za prelazak, tako da nismo mnogo razmišljali da li da pomognemo našim prijateljima - kazao je Kapić.

U akciju rekonstrukcije mosta uključilo se 11 članova Udruženja branilaca Konjica. Nakon završenog posla, na zadovoljstvo svih učesnika, organizirano je druženje. U narednim danima postavit će ogradu, solarnu rasvjetu, klupe i stolove za odmor.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.