HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Mostar dobio prvo natkriveno parkiralište za bicikla

Autor idejnog projekta Damir Margeta iz Sarajeva

Fena

25.9.2016

Mostar je danas dobio prvo natkriveno parkiralište za bicikla koji će biti na usluzi studentima i profesorima kampusa Sveučilišta u Mostaru.

- Kapacitet parkirališta je deset bicikla, a odlikuju ga nadstrešnica kojom su bicikli u potpunosti zaštićeni od nepovoljnih vremenskih uvjeta i takozvani ''A stalci'' koji su najkvalitetnije rješenje za odlaganje bicikla na javnim površinama, jer u kombinaciji s kvalitetnim bravama osiguravaju visok stupanj zaštite od krađe i vandalizma - kazao je autor idejnog projekta Damir Margeta iz Sarajeva.

Predstavnici Sveučilišta u Mostaru i Studenstkog zbora Sveučilišta istaknuli su kako će postojanje natkrivenog parkirališta omogućiti studentima, ali i profesorima, putovanje biciklima na fakultet.

- Kao prvo natkriveno parkiralište za bicikla u Mostaru, ovaj objekt značit će korak naprijed u razvoju biciklističke infrastrukture grada, koji je vrlo pogodan za razvoj gradskog biciklizma - istaknuto je prilikom otvorenja.

Za postavljanje parkirališta u Mostaru, izgrađenog po uzoru na pozitivne inženjerske prakse iz drugih zemalja, zaslužna je tvrtka "Lactalis BH" koja je financirala projekt nastao na inicijativu Udruge" Giro di Sarajevo" i uz podršku Sveučilišta u Mostaru, Biciklističkog kluba Mostar i Udruge za promociju biciklizma "Hercegovina Bike".

- Nakon Banja Luke, gdje smo bili prošle nedjelje na otvaranju istog objekta kojeg smo poklonili tamošnjim studentima, drago nam je da smo to isto uradili i za studente Sveučilišta u Mostaru i nadam se kako će parkiralište aktivno koristiti i studenti i profesori - izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketing odjela tvrtke "Lactalis BH", ujedno najavivši kako će u idućem razdoblju u još tri bh. grada biti postavljeno slično parkiralište.

Inače, u povodu današnje svečanosti, članovi Udruge "Giro di Sarajevo" vozili su biciklima od Sarajeva do Mostara, a u Jablanici su im se pridružili članovi Biciklističkog kluba Mostar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.