HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Povratnici u selo Bijela: Život je najljepši na svom imanju

Kosa i Ljubo Andrić ispričali za Avaz

Autor:M. Ć.

29.12.2016

Povratnici Ljubo i Kosa Andrić, nakon izbjegličkog života na raznim mjestima, vratili su se u svoje selo Bijela u konjičkoj općini 1996. godine, a u jednom se oboje slažu - najljepše je u svom rodnom domu.

Iako im je, kaže Ljubo, u početku bilo teško, ipak je čovjek najrahatniji na svom porodičnom imanju, a njegova supruga dodaje da je čeznula za povratkom te da je najsretnija u svojoj kući.

- Mogla sam biti s djecom koja žive u tri države, ali ja malo odem i ponovo u svoju Bijelu. Uživam radeći. Ima puno ljudi kojima je mrsko raditi, a meni nije. Dok mogu, pomalo ću raditi i uživati u plodovima zemlje - kaže Kosa.

Andrići ističi da imaju dobre komšije drugih vjera s kojima se slažu i druže te da za sve blagdane dolaze jedni kod drugih, a zajedno su i kad trebaju jedni drugima pomoći. Par Andrić u braku je već 55 godina te ističu da su zajedništvo i međusobno uvažavanje najvažniji u našoj zemlji.

- Trebamo poštovati jedni druge jer život je kratak, a na ovim prostorima jedni bez drugih ne možemo - ističe Ljubo, koji je u nadolazećoj godini svim ljudima poželio da uživaju u miru i slobodi.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.