HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Univerzitet "Džemal Bijedić" podijelio 630 diploma svršenim studentima

Svečana promocija

M.H.

11.2.2017

U sklopu obilježavanja 40.godišnjice Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru je danas upriličena svečana promocija 630 diplomanata i magistranata.  Na ponos cijele BiH ispraćena je još jedna generacija studenata ove visokoškolske ustanove, a njihovom promocijom na jednom mjestu i u jednom danu još jednom je pokazana snaga i vitalnost mostarskog Univerziteta.

Poželjevši svim diplomantim sreću i uspjeh u daljnjem školovanju te što brže zaposlenje rektor Univerziteta Sead Pašić pozvao je sve mlade da ostanu u BiH i svojim doprinosom i vještinama izgrađuju našu državu čineći je boljim mjestom za življenje.

-Tendencija odlaska jeste prisutna ali nije to njihova krivica. Okolnosti koje su u ovoj zemlji dovode do toga ali mi bi voljeli da ostanu jer nismo mi njih školovali za strana tržišta nego za našu državu. Moja je poruka i drugim strukturama društva da ovim ljudima omoguće zaposljenje i time daju doprinos cijeloj društvenoj zajednici-kazao je Pašić, pozvavši sve studente koji misle nastaviti školovanje da to učine na svome Univerzitetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.