HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Inicijativa za Stolac: Ostaje nam samo bojkot izbora

Nermina Frenjo, predsjednica stolačkog SBB-a

M. Sm.

16.2.2017

Da stanovnici grada na Bregavi okupljeni oko "Inicijative za Stolac" nisu promijenili svoj stav u vezi sa održavanjem ponovljenih izbora u njihovom gradu, u nedjelju, 19.februara potvrdila nam je Nermina Frenjo, predsjednica stolačkog SBB-a.

- Zalažemo se za potpuni bojkot, jer građani Stoca pod ovakvim uslovima nikako ne mogu na izbore. To je velika nepravda. Jednostavno, od početka smatram da ovakvi izbor ne mogu biti održani na fer i pošten način - kazala nam je Frenjo.

Ona se osvrnula i na činjenicu da je MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona formirao štab pod nazivom "Izbori-Stolac 2017",  čija je zadaća, kako je to rečeno, da do završetka svih izbornih aktivnosti prati stanje sigurnosti i osigura uvjete  za sigurno i neometano održavanje izbora u Stocu .

- Štab je bio formiran i 2. oktobra i desile su se takve situacije da se sve radilo po nalogu HDZ-a. Jer, Ivan Perić (smijenjeni predsjednik OIK-a)  je došao ujutro, 2.okotbra i kazao: Danas nema pravila, ja sam zakon. Policajci su postupali po njegovom zakonu, dakle, i njegovim pravilima, a ne kako to pravda – iznijela je Frenjo.

Također, u "Inicijativi" su mišljenja da se i za ponovljene izbore spremaju malverzacije.

- Prije para dana Luka Raguž koji je trebao biti predsjednik biračkog odbora u Vidovu Polju je smijenjen iz razloga što je 2014. bio kažnjen novčanom kaznom. Dakle, naslućujemo opet krađe, bez obzira na veliki broj posmatrača, koji je najavljen - kazala je Frenjo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.