HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Hercegovina predstavljena na sajmovima u Minhenu i Beogradu

Turistička zajednica HNK

M. HODŽIĆ

26.2.2017

Turistička zajednica (TZ) HNK ove se sedmice predstavila na dva evropska sajma, i to u Minhenu i Beogradu.

 Njemački turisti 

Iako se održavaju praktično u isto vrijeme, TZ je iznašla resurse da bude prisutna na oba ova bitna sajma turizma, nastojeći što bolje promovirati turističku ponudu Hercegovine.

Međunarodni sajam turizma u Minhenu jedan je od najvećih, a održava se u Bavarskoj, regiji iz koje u BiH dolazi najveći broj njemačkih turista.

Zamjenik direktora TZ HNK Semim Temim izjavio je su oni jedini predstavnici BiH na ovom sajmu te da touroperatori iz Njemačke, s kojima je uspostavljen kontakt, naglašavaju da su, iako je Hrvatska njihova glavna destinacija, ipak optimistični u pogledu daljnjeg razvoja BiH u turističkom pogledu te smatraju da će upravo Hercegovina ubuduće na bh. turističkom tržištu igrati važnu ulogu. 

 Realna ponuda

Kada je u pitanju Međunarodni sajam turizma u Beogradu, koji je najveći turistički događaj u Srbiji i centralna turistička manifestacija u regionu, osim promocije TZ na štandu, uporedo se održavaju i razgovori s turističkim organizacijama i touroperatorima iz Srbije koji se žele upoznati s realnom turističkom ponudom Hercegovine.

Direktor TZ HNK Andrija Krešić kazao je da su na ovom sajmu predstavljeni kulturna ponuda, manifestacije i gastronomija Hercegovine, kao i kratki odmori u gradovima te aktivni odmor u prirodi, u kombinaciji sa seoskim turizmom.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.