HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Stari most u plavoj boji u povodu Svjetskog dana svjesnosti o autizmu

2.4.2017

Stari most u Mostaru večeras je osvjetljen plavom bojom čime se grad na Neretvi priključio obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o autizmu. 

Događaj je dio akcije "Light It Up Blue", a kako je najavljeno, pored mostarskog Starog mosta, plavom bojom večeras će biti osvjetljeni i Plivski vodopad u Jajcu, tvrđava Kastel u Banjoj Luci, te Vijećnica i Narodno pozorište u Sarajevu. 

Predsjednica Udruženja roditelja i djece s posebnim potrebama ''Vedri osmijeh" Mostar Danijela Kegelj istaknula je važnost podizanja svijesti o autizmu te izrazila zadovoljstvo što se Mostar i ove godine priključio obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o autizmu.

- Prevažno je da podignemo glas i skrenemo pozornost da je taj spektar plave boje nešto što je i nama lijepo i dragocjeno i što treba živjeti svaki, a ne samo ovaj jedan dan u godini - kazala je Kegelj.

Svakog 2. aprila u svijetu se obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu, kojim se skreće pažnja na djecu s poremećajem autizma kojima je neophodna podrška kako u oblasti odgoja, obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, tako i briga cijelog društva. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.