HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Mostar: Posljednjih sedam godina ista cijena boravka djece

U deset gradskih vrtića mjesta ima za oko 700 mališana

M. HODŽIĆ

15.8.2017

Cijene boravka u mostarskim vrtićima koji djeluju u sklopu dvije gradske javne ustanove (JU) „Dječiji vrtići“ i „Dječiji vrtići - Ciciban“ nisu se mijenjale u posljednjih sedam godina, a neće ni u dogledno vrijeme, bez obzira na stalna poskupljenja s kojima su i ove dvije ustanove suočene.

Ovu informaciju potvrdila nam je Danijela Kegelj, direktorica JU „Dječiji vrtići“ Mostar. 

Bez zahtjeva

Bilo je razmišljanja da se gradskim vlastima ranije uputi prijedlog novih cijena, no od toga se za sada odustalo.

- Još nismo ništa slali, a hoće li se najesen šta raditi po tom pitanju, ne znam. U posljednje vrijeme imali smo nekih drugih rješavanja pa tako uopće nismo slali zahtjeve u vezi s tim. Bilo bi tu dosta posla, trebalo bi napraviti analizu ekonomske opravdanosti, ekonomske cijene, a ako do toga uopće dođe, mi ćemo to svakako dati u javnost - ističe Kegelj.

U deset gradskih vrtića mjesta ima za oko 700 mališana, s tim da JU „Dječiji vrtići“ već godinama ima listu čekanja za prijem oko 100-ak djece. Cijena boravka djeteta u sklopu igraoničkog programa je 60 KM, poludnevni boravak košta 120, a cjelodnevni 160 maraka. Cijena za jaslice iznosi 190 KM.

Sve poskupjelo

- Već godinama se cijena ne mijenja, a u međuvremenu sve je poskupjelo. No, kako mi nikad ništa ne radimo paušalo, nego radimo ekonomske cijene, tako nećemo ni sada dok tu ne napravimo čitavu analizu svega - istakla je Kegelj.


Dodatne usluge

U javnim predškolskim ustanovama ne naplaćuju se usluge logopeda, edukatora, rehabilitatora i psihologa, kao ni usluge u sklopu tzv. resursne sobe namijenjene djeci s razvojnim poteškoćama, što se ne naplaćuje ni djeci koja nisu uključena u vrtiće. Roditelji dodatno za djecu plaćaju kurs engleskog jezika, što mjesečno košta 20 KM, koliko iznosi i dodatna cijena za sate zumbe.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.