HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Ljubo Bešlić: Trebat će dvije godine do izgradnje sportsko-kulturnog centra i javne garaže u Mostaru

Fena

25.1.2018

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić izjavio je da će trebati dvije godine do izgradnje sportsko-kulturnog centra i javne garaže u Mostaru u sklopu zgrade stare općine.

Podsjetio je kako je Vlada HNŽ-a usvojila odluku kojom su stvoreni preduvjeti za nastavak izgradnje sportske dvorane te izgradnju podzemne javne garaže u zgradi 'Name' te da je sada na Skupštini da potvrdi kreditno zaduženje uz klauzulu da će kredit vraćati Grad Mostar, koji nije mogao preuzeti na sebe kreditni aranžman s obzirom da ne postoji Gradsko vijeće.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić je, odgovarajući na upit o aktivnostima vezanih za izgradnju spomenutih objekata, izrazio uvjerenje da će to pitanje uskoro doći na županijsku skupštinu.

- Iza Skupštine slijedi procedura u federalnom i državnom parlamentu da bi se zatim dokument proslijedio Razvojnoj banci Vijeća Europe, a onda ponovno istom procedurom natrag - objasnio je gradonačelnik u četvrtak prilikom svečanosti dodjele studentskih stipendija.

Prema njihovom planu i željama, dodao je on, trebalo bi dvije godine da bude operativno pa tek onda da se se gradi i dvorana i garaža.

Bešlić kaže kako je gledajući u budućnost, Gradu Mostaru neophodno da bude značajnija turistička destinacija ne samo u BiH, nego i u regionalnom smislu. Očekuje i veći broj turista budući da je uspostavljena i mostarska zračna linija s ostatkom svijeta. 

Bešlić dodaje kako bi rekonstrukciju objekta “Name”, u okviru koje će biti izgrađena podzemna garaža, bilo neophodno riješiti budući da se ta zgrada nalazi u UNESCO-voj zaštićenoj zoni.

- Nadam se da će se stvoriti pretpostavke i uvjeti te iznaći kreditna sredstava za njenu izgradnju, jer u staroj gradskoj jezgri mi nemamo prostora za parking, a kad bi osigurali finansijsku i materijalnu potporu taj objekt bi bio iznimno važan za cijeli grad, kako za razvoj turizma, tako i za prenošenje imena grada Mostara- kazao je Bešlić.

Također očekuje da će i izgradnja kulturno sportskog centra u Mostaru doprinijeti potpori aplikacije za Europsku prijestolnicu kulture.

- Svakako moramo kao grad investirati u određene objekte za kulturu, a upravo taj objekt nomirniramo kroz aplikaciju za Europsku prijestolnicu kulture i mislimo da je njegova vrijednost velika - ocjenjuje Bešlić. 

Ako se prođe očekuje se da će Grad Mostar za to dobiti značajnju materijalnu potporu za razvoj kulture u Gradu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.