HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Zahvaljujući inicijativi nevladinog sektora i entuzijazmu ljekara: Osobe s posebnim potrebama zube mogu popravljati u SKB-u

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar zahvati će se raditi svake srijede ( Ilustracija)

Piše: M. H.

31.1.2018

Zahvaljujući inicijativi nevladinog sektora i entuzijazmu tima ljekara Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, djeca i osobe s posebnim potrebama s područja Hercegovine napokon su u ovoj zdravstvenoj ustanovi dobili stomatološku ambulantu, u kojoj mogu besplatno i pod općom anestezijom popravljati zube, a omogućene su im i ostale usluge iz područja stomatologije.

Za ove posebne vrste stomatoloških zahvata ambulantu je ustupila Klinika za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju i oni se za sada izvode svake srijede.

Danijela Kegelj, predsjednica mostarskog Udruženja roditelja i djece s posebnim potrebama „Vedri osmijeh“, kazala nam je da se ovaj projekt u protekle tri godine provodio zajedno sa sarajevskom nevladinom organizacijom „Inicijativa i civilna akcija“ (ICVA).

- Jedno vrijeme volonterski su se ti zahvati radili u ''Caritasovom'' centru „Sveta obitelj“ u Mostaru. Godinama su tu dolazili italijanski ljekari i oni to više nisu bili u mogućnosti. Imali smo sreću da je dr. Lidija Lasić-Arapović iz SKB radila s njihovim timom te se baš posvetila tome. Također, dr. Zoran Karlović, anesteziolog, od početka je bio uključen u tu priču i tako smo napravili taj sretan spoj - istakla je Kegelj.

Izrazila je nadu da će projekt zaživjeti punim kapacitetom te da će stomatološka ambulanta raditi svakim radnim danom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.