HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Upriličena tradicionalna karnevalska povorka: Smijeh, veselje i maske na mostarskim ulicama

M. H.

10.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

(Foto: Avaz.ba)

Smijeh, veselje i maske obilježili su i ovogodišnju mostarsku karnevalsku povorku koja je danas upriličena u gradu na Neretvi, u organizaciji Mostarskih mažoretkinja i Hrvatske glazbe Mostar.

Šarena i vesela povorka prodefilirala je uz zvuke limene muzike gradskim ulicama, od mostarskog Šetališta do zgrade ''Spajalica'', Avenijom, potom Splitskom ulicom do zgrade Hirurgije a onda opet nazad prema Rondou.

Učešće su osim mažoretkinja uzeli i mališani iz dječijih vrtića i osnovnih škola te članovi Plesnog studija ''B-dance'', a prema riječima Anje Puhalo, voditeljice mažoretkinja ovogodišnja povorka bila je jedna od najbrojnijih, odnosno skoro 300 učesnika se odazvalo.

Osim ''godišnjih doba'' mostarskim ulicama prodefilirali su pčelice, gusari, cvjetići, vrapčići, klaunovi i trolovi ali i ''semafori i saobraćajni znakovi'' kao i Minions.

- Naša ovogodišnja tema maski bila je ''Četiri godišnja doba''. Svake se godine trudimo da nađemo masku koja će svima biti zanimljiva posebno najmlađima, koja će biti šarena i vesela - kazala je Puhalo.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.