HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Sve je spremno za zračnu liniju Mostar - Zagreb, povratna karta 89 eura

S današnje konferencije za medije

M. Sm.

23.2.2018

Mostar će od 3. maja zračnim putem biti povezan sa Zagrebom, a riječ je o redovnoj liniji, koju uvodi hrvatski nacionalni avioprijevoznik "Croatia Airlines", rečeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Ovu zračnu liniju je, podsjetimo, subvencionirala Vlada Federacije BiH s milion maraka, a "Croatia Airlines" se odazvala na međunarodni javni poziv Aerodroma Mostar.

Kako je danas rečeno u Gradskoj vijećnici u Mostaru, na svečanoj promociji ove zračne linije, redovni letovi će se odvijati dva puta sedmično i to iz Zagreba za Mostar četvrtkom i nedjeljom, a iz Mostara za Zagreb petkom i ponedjeljkom.

Na ovoj liniji vozit će avion Dash 8-400 za 76 putnika, a cijena povratne karte iznosit će 89 eura. Karte su danas puštene u prodaju.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić zahvalio se svima koji su dali podršku realizaciji ovog projekta. Podsjetio je na to da je ova aviolinija ugašena 2006. godine, te iznio kako je nije bilo lako ponovo uspostaviti, istakavši kako je bilo mnogo nedoumica. Ipak, na kraju su uspjeli. Zahvalnost je uputio gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću, koji je prisustvovao promociji.

Hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je kako je ovo veliki dan za Mostar i BiH.

- Ovo je još jedna potvrda da Republika Hrvatska sa svojim susjedom BiH želi razvijati kvalitetne odnose, te da se vrlo brzo našlo rješenje za ovu liniju.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.