HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Mostar: Beskućnik Siniša Matrak spašen od smrzavanja

Pogled.ba

Bljesak.info

26.2.2018

Siniša Matrak, beskućnik kojem je prijetilo smrzavanje na mostarskim ulicama, trenutno se nalazi u Kliničkoj bolnici "Dr. Safet Mujić".

Kako je portalu Bljesak.info potvrđeno iz te zdravstvene ustanove, Siniša je dobro, stabilan je i komunikativan. Nakon izlaska iz bolnice Centar za socijalni rad preuzet će brigu o njemu i smjestiti ga na sigurno mjesto.

Vlado Aničić, koji je tražio pomoć medija i institucija u zbrinjavanju beskućnika, za Pogled.ba potvrdio je da su uposlenici Centra za socijalni rad intervenirali tek nakon što su mediji prenijeli potresnu priču o čovjeku kojem je prijetila smrt od smrzavanja na betonu.

Aničić je zahvalio svim medijima koji su prenijeli priču, ali i građanima koji su noćas i jutros pokazali humanost i volju da pomognu čovjeku koji se spletom životnih okolnosti našao na rubu egzistencije.

Inače, ranije je objavljeno da je Siniša iz Gnojnica kod Mostara, te da ima strah od pomisli da ode do svog doma, koji je jedan od neobnovljenih srpskih objekata nakon posljednjeg rata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.