HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Doktori organiziraju protestnu šetnju i poručuju da od štrajka ne odustaju

Pavlović: Prenio stav Vlade

M.Sm.

9.3.2018

Da nadležni u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i dalje ignoriraju zahtjeve Sindikata doktora medicine i stomatologije, koji, podsjetimo, traže poseban pregovarački proces i poseban kolektivni ugovor, kao što su to dobile njihove kolege širom Federacije BiH, jasno je i nakon današnjeg stava Kantonalne vlade, kojeg je novinarima prenio portparol Pero Pavlović.

- Vlada ne želi nikoga diskriminirati niti umanjiti njegovu vrijednost, ali ne može prihvatiti uporno insistiranje jednog od tri sindikata na odvojenim pregovorima i zasebnom kolektivnom ugovoru - naveo je, između ostalog, Pavlović.

Također, on je prenio, kako iz Vlade, iznova pozivaju Sindikat da se priključi pregovorima, kojima su, podsjetimo, pristupili predstavnici Nezavisnog strukovnog sindikata uposlenih u zdravstvu HNK te Sindikata zaposlenika SKB Mostar.

Iz Sindikata su ponovili da su pokrenuli proceduru za generalni štrajk, koji će početi 19. marta, a u ponedjeljak će doktori iz cijelog Kantona organizirati protestnu šetnju, čije će krajnje odredište biti sjedište Vlade HNK u Mostaru.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.