PROJEKTI

Mostarska Tepa dobiva riblji restoran i palačinkaru

U toku radovi na devastiranom prostoru Tepe iznad obale Neretve

Piše: M. SMAJKIĆ

25.4.2018

Na čuvenoj mostarskoj pijaci, kultnoj Tepi, u staroj gradskoj jezgri ponovo bruje građevinske mašine.

Privatno ulaganje

Kako smo se uvjerili na licu mjesta, izvode se radovi u dijelu Tepe gdje su se nekada prodavali mlijeko i mliječni proizvodi, a kako saznajemo, tu će sada biti restoran.

To je za naš list potvrdila direktorica JP „Pijace-Tržnice“ Maja Kajtaz, koja nam je kazala da je riječ o privatnim ulaganjima u devastirani prostor Tepe iznad obale Neretve.


- Sva ulaganja, prava i obaveze regulirani su ugovorom s našim preduzećem i tu se radi o zakupu prostora koji će, najvjerovatnije, biti restoran s ribljim specijalitetima, dok će na terasi Tepe, koja ima divan pogled na Stari most i okolne objekte, biti kafeterija s palačinkama, što je zakupac nazvao „šećerlook“. Jer, poznato je da smo planom obnove i revitalizacije Tepe oživjeli ovaj dio grada - kazala nam je ona.

Podsjetila je da se već duže vrijeme čeka na treću fazu obnove Tepe, za što je neophodno 400.000 KM.

Nema novca

- Završni radovi podrazumijevaju natkrivanje preostalog dijela Tepe, popločavanje, farbanje, postavljanje kapije te cvjetne aranžmane. Za sredstva još nema ništa konkretno, stalno smo u iščekivanju, a ne postoji adresa na koju nismo aplicirali - istakla je Kajtaz.

Otvorena scena

Ukupna vrijednost projekta obnove mostarske Tepe procijenjena je na milion maraka. Zamisao je bila da nakon obnove Tepa tokom turističke sezone djeluje i kao otvorena scena. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.