MOSTAR

Obilježena godišnjica tragične smrti generala Arifa Pašalića

M. H.

26.4.2018

Obilaskom mjesta pogibije u Drežnici sjeverno od Mostara te polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na mostarskim Šehitlucima danas je obilježena 20. godišnjica tragične smrti brigadnog generala i prvog komandanta Četvrtog korpusa Armije RBiH Arifa Pašalića, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Brojne delegacije položile su cvijeće na njegov mezar na Šehitlucima, s kojih je još jednom poručeno da je rahmetli Pašalić bio i ostao simbol jednog herojskog doba te da zaborav nikad neće prekriti lik i djelo ovog velikog čovjeka.

- Rahmetli general Pašalić zasigurno je, uz rahmetli Mustafu Hajrulahovića Talijana, Mehmeda Alagića i pjesnika ratovanja, Zaima Imamovića, ogledalo bosanskih oružanih snaga i Armije RBiH. Obdaren vizijom i besprijekornim poštivanjem kodeksa ljudskosti i oficirske časti, proveo nas je kroz jedno teško vrijeme iskušenja, borbe do pobjede i mogućnosti da u miru jačamo jedinu nam domovinu BiH. Četvrti korpus Armije RBiH je respekt, one je osigurao to što danas uživamo. Hvala ti, dragi generale, na svemu. Vječno ćemo te se sjećati - kazao je Sead Salčin u ime Koordinacije boračkih udruženja HNK i Jedinstvene boračke organizacije Mostar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.