TRG MUSALA

Borci iz Mostara i Hercegovine uz generala: Mi se ne krijemo i nemamo druge države

M. Sm.

30.4.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U organizaciji Koordinacije temeljnih boračkih udruženja Hercegovačko-neretvanskog kantona, danas je na Trgu Musala u Mostaru organiziran skup podrške generalu Atifu Dudakoviću i 12 bivših pripadnika Petog korpusa osumnjičenih za ratni zločin.

Tako se na Musali okupilo stotinjak nekadašnjih boraca Armije RBiH i građana Mostara koji su na ovaj način iskazali podršku generalu Dudakoviću i njegovim saborcima.

- Naša borba je bila pravedna i čestita i s istinom možemo pobijediti sve. Odavno nam se upućuju poruke kako je u ovoj državi bio građanski rat. To je laž, a naši generali ne bježe, oni su tu, uvijek su dostupni pravosuđu BiH i oni nemaju rezervnu domovinu. Mi se ne krijemo i nemamo druge države. Svoju smo državu branili i odbranili od onih koji su je napadali. U potpunosti vjerujemo u državne i sudske organe, a ne kao neki koji negiraju i međunarodno izrečene presude - kazao je Esad Kosić, predsjednik Skupštine Udruženja „Zlatni ljiljani“ HNK.

Predsjednik RVI HNK Arif Fazlić naveo je da Armija RBiH nije bila agresorska vojska niti je činila masovne zločine.

- Hapšenje generala Dudakovića je bio šok za sve nas, pripadnike Armije. Okupili smo se da iskažemo podršku našem generalu i ostalim pripadnicima Petog korpusa i pozdravljamo odluku Suda BiH da se brane sa slobode. Oni su naši heroji - rekao je Fazlić.

Ukazao je na činjenicu da za zločin na Uborku i Sutini kod Mostara još niko nije odgovarao.

- To su bile prve masovne grobnice u BiH. Pozivamo Sud i Tužilaštvo da to napokon pokrenu s mrtve tačke - naveo je Fazlić.

Ovo je drugi skup podrške generalu Dudakoviću u Mostaru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.