HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

U Mostaru 12. i 13. maja turnir u futsalu "Armanov zagrljaj"

M. Sm.

11.5.2018

U organizaciji Fondacije "Armanov zagrljaj" i Mostarske asocijacije sporta (MAS) u sportskoj dvorani u Sjevernom logoru u Mostaru ovaj vikend će biti održan prvi Međunarodni memorijalni turnir u futsalu za uzrasnu kategoriju dječaci 2008. godište.

Turnir pod nazivom "Armanov zagrljaj" održava se u znak sjećanja na člana MAS-a, Armana Hadžiomerovića, ali i sve stradale u tragičnoj avionskoj nesreći, brata i sestru, Lanu i Luku Lovrić, Muhameda Sipovića i Ivana Karačića, koja se u Mostaru dogodila 13. maja prošle godine.

- U jednom od najznačajnijih sportskih događaja u Mostaru nastupit će šest ekipa iz Mostara, Bosne i Hercegovine, regije i Evrope i to: domaćin turnira MAS, FK Velež Mostar, NK Široki Brijeg, NK Željezničar Sarajevo, NK Hajduk Split i FC Aosta Kalćio 511 (Italija). Jedan od pokrovitelja turnira je i Sportski savez Grada Mostara - saopćili su organizatori.

Otvaranje turnira je u subotu, 12. maja u 17 sati, nakon čega su planirane utakmice grupne faze takmičenja. 

U nedjelju, 13. maja, svi učesnici će posjetiti mezar rahmetli Armana.

Isti dan, u 18 sati počet će završna faza takmičenja, odnosno utakmice za peto, treće i prvo mjesto.

Također, u nedjelju, u organizaciji Nogometne škole „Zrinjski“ i Plesnog kluba „Zrinjski“, na terenima Arena Sport Centra bit će održan turnir u znak sjećanja na tragično stradale Lanu i Luku Lovrić.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.