AERODROM Ekipa „Dnevnog avaza“ dočekala putnike iz Zagreba

Let do Mostara kratko traje, a cijena karte je pristupačna

M. HODŽIĆ
12.05.2018 19:20

Foto: U Mostar stigla 22 putnika večernjim letom iz Zagreba

Glavni grad Hrvatske Zagreb i najveći grad Hercegovine Mostar, nakon punih 12 godina, ponovo su povezani avionskom linijom. Zahvaljujući saradnji mostarskog Aerodroma i kompanije „Croatia Airlines“ te subvenciji Federalne vlade, uspostavljena je redovna avionska linija, a cijena povratne karte je 89 eura.

Tako će iz Zagreba za Mostar avion „Dash 8 Q400“, koji može primiti 76 putnika, letjeti četvrtkom i nedjeljom u 22.10 sati, a iz Mostara za Zagreb ponedjeljkom i petkom ujutro u 6.05 sati.

Dobar marketing

Nakon promotivnog slavljeničkog leta iz Zagreba naša ekipa je dočekala na mostarskom Aerodromu putnike jednog od prvih letova.

U Mostar ih je stiglo ukupno 22, a neki su u razgovoru za „Avaz“ izrazili zadovoljstvo što je ova linija ponovo uvedena. Među njima je bila i Ivana Balić iz Rijeke, koja je stigla u Hercegovinu kako bi prisustvovala svadbi prijateljice.

- Što se mene tiče, zadovoljna sam i dobro je da je ova linija ponovo krenula. Let traje kratko, sve je super, a i udobnost je tu. Zahvaljujući ovoj liniji, lakše sam stigla prijateljici na vjenčanje - rekla nam je Balić.

Govoreći o opravdanosti i perspektivnosti ove linije, jedan od čelnih ljudi mostarskog Aerodroma Marko Đuzel istakao je da se uz dobar marketing i promociju ona može pokazati odličnom za sve strane. Zagreb je, naveo je, povezan s velikim brojem destinacija te mu kotira tri do pet miliona putnika u vrlo kratkom periodu.

- Iskreno, u početku ne očekujemo nikakva čudesa jer svakoj liniji treba barem godina da se „uhoda“. Mi ćemo to iskoristiti za promociju, tako da u drugoj godini ona već može da se pokaže dobrom. Definitivno, linija ima potencijal, a uz to je i subvencionirana, tako da minimalno dvije do tri godine neće doći do situacije da se otkazuje ako ne bude popunjavanja - kazao je Đuzel.

Cijena prilagođena

Također je naveo da ona ima i svoju isplativost za putnike jer je prilagođena i cijenom.

- Cijena je uredu, definitivno se isplati, pogotovo za poslovne ljude - naglasio je Đuzel.

Uskoro i linije za Njemačku

Nakon Zagreba, za nekoliko dana Mostar će biti povezan i s njemačkim gradovima Dizeldorf i Štutgart. Nove avionske linije dva puta sedmično od 16. maja uvodi njemački „Eurowings“.

- Interesiranje je veliko, već sada je punjenje dosta dobro. Riječ je o zrakoplovu s nekih 77 mjesta, a destinacije su itekako atraktivne - navodi Đuzel.

Tagovi

Mostar Aerodrom
NA VRH