HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

U Mostaru povorka skupocjenih oldtajmera: Pažnju plijeni Mercedes iz 1937. godine

Piše: M. H.

19.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Šarena i vesela povorka skupocjenih starih automobila, manifestacija koja je okupila 100-njak oldtajmera iz BiH i čitave regije, ovog vikenda održava se u Mostaru. Skup se u organizaciji Oldtimer kluba Mostar održava iza Gradske vijećnice Mostar.

Najstariji automobil je iz 1932. godine pa sve do 70-tih, a najveću pažnju plijeni Mercedes iz 1937. godine, koji je korišten i za snimanje filma "Povratak otpisanih".

Njegov vlasnik Anto Ćućurović iz Kiseljaka kaže nam da je i danas u voznom stanju te da je stigao svojim limenim ljubimcem za dva sata u Mostar.

Pažnju plijeni i Mercedes Mire Jurčića iz Gruda.

- Vidite ga, bijeli se kao labud. S njim sam došao ovdje iz Gruda, a mogu i u Hamburg ako hoću. Radi kao sat. Ni u banci se na zatvaraju vrata kao njegova - govori u šali veseli vlasnik ovog oldtajmera.

Predsjednik Oldtimer kluba Mostar Zdravko Vidović kaže da je ovo već peti skup po redu i prvi pod pokroviteljstvom UNESCO-a i FIVA-e.

- Na to smo, moram istaknuti, vrlo ponosni. Mi smo uradili nešto veliko za ovu državu i ovaj grad. Jedini u svijetu smo ove godine ušli u FIVA-u, a to je svjetska krovna organizacija oldtajmera. Također, postali smo član i partner UNESCO-a, a sve to govori koja smo mi veličina jer smo napravili nešto što niko ove godine u svijetu nije. Imamo oko 150 automobila, a danas su s nama kolege iz cijele regije - kazuje nam Vidović.

U toku dana vesela povorka će upriličiti i defile mostarskim ulicama, a provozat će se i do Bune i Blagaja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.