ČITLUK

Obilježen Dan općine Čitluk

Fena

24.5.2018

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u četvrtak je obilježen Dan općine Čitluk i 712. godišnjica prvog pisanog spomena imena Brotnjo.

Uz brojne goste, sjednici su prisustvovali i premijer HNK Nevenko Herceg, kantonalni ministar prometa i veza Stjepan Krasić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK Donko Jović, kantonalni ministar unutrašnjih poslova Slađan Bevanda te ministar za pitanja branitelja HNK Oliver Soldo.

Premijer Herceg kazao je tom prigodom da Čitluk ovogodišnji Dan općine dočekuje ne samo u ljepšem i za život ugodnijem ambijentu nego i u društvu rijetkih lokalnih zajednica u kojima se uspješno posluje i otvaraju nova radna mjesta, čime se, kako je dodao, rješava ili ublažava problem nezaposlenosti i sve brojnijih odlazaka mladih u inozemstvo.

- Stoga, i u ovoj prigodi, zahvaljujem svim Broćankama i Brotnjacima koji su se odlučili ostati i poslovati ovdje te razvijati ovaj kraj u smjeru postizanja visokog ekonomskog, socijalnog i komunalnog standarda ne samo za stalne građane nego i za veliki broj onih koji ovamo dolaze u potrazi za mirom i duhovnom obnovom u međugorskom svetištu - kazao je premijer.

Dodao je kako Vlada HNK apsolutno razumije značaj jedinica lokalne uprave, podsjećajući nazočne na niz projekta koje je Vlada uspješno realizirala na području čitlučke općine te na potporu koji je pružila mnogim kulturnim manifestacijama.

Premijer Herceg naglasio je kako će Vlada HNK i ubuduće biti pouzdan i iskren partner u sklopu svojih realnih mogućnosti i ovlasti, kazavši kako je ta vlada spremna kako u općini Čitluk tako i u svim drugim jedinicama lokalne uprave podupirati sve kvalitetne projekte kako bi spriječila odlazak mladih u inozemstvo, saopćeno je iz Vlade HNK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.