HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Ljekari napokon potpisali kolektivni ugovor

M. Sm.

4.6.2018

Premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg i predsjednica Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije u HNK dr. Kristina Bevanda potpisali su danas kolektivni ugovor, koji će vrijediti tri godine.

- Bilo je potrebno puno zajedničkih napora, dijaloga i kompromisa kako bi se došlo do obostrano prihvatljivih rješenja - izjavio je Herceg.

Najavio je da će sutra Nezavisnom strukovnom sindikatu zaposlenih u zdravstvu na području HNK i Nezavisnom sindikatu zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar biti upućen prijedlog kolektivnog ugovora.

Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije u HNK, rekla je dr. Bevanda, danas je potpisao historijski dokument.

- Nije nam bilo lako. Trebalo je vremena da se shvati naša ozbiljnost i da se shvati da naša upornost neće nikada oslabiti kada nas veže zajednički cilj. Uz naše neslomljive članove, uz pomoć i podršku ljekara cijele Federacije BiH, želim naglasiti i nikad upitnu pomoć naših direktora, strpljenje naših pacijenata, ali i vjernu pratnju i korektnost novinara - kazala je ona.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.