SPORT

Mostar domaćin Državnog prvenstva u modernim plesovima BiH

Fena

12.6.2018

Državno prvenstvo BiH u modernim plesovima 2018. održat će se 16. i 17. juna  u Mostaru, u organizaciji Saveza modernih plesova u Bosni i Hercegovini i tehničkog realizatora Sportskog plesnog kluba (SPK) Zrinjski iz Mostara.

Povodom prvenstva u četvrtak, 14. juna , u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u 19 sati održat će se konferencija za medije na kojoj će se obratiti predsjednik Saveza modernih plesova Velibor Srdić i predsjednica SPK Zrinjski Marina Čerkuč.

Na prvenstvu će učestvovati više od 1.000 plesača iz 25 plesnih klubova širom BiH, a Mostar će tako nakratko biti prijestonica plesa za sve one koji žele biti najbolji te se na temelju ostvarenih rezultata plasirati na svjetska takmičenja, saopćio je SPK Zrinjski.

Prvenstvo će se održavati u Kosači, a ceremonija svečanog otvaranja takmičenja planirana je u subotu, 16. juna, u 18 sati, kada će se održati finale juniorskih i odraslih kategorija u Performing Arts disciplinama. Nedjelja je rezervirana za Street plesove i plesove u paru, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.