EKSTREMNE UTRKE Najavljena je i nagradna igra za gledaoce te dosta popratnog sadržaja

Mostar ovog vikenda okuplja najbrže automobile u regiji

Fena
14.06.2018 13:28

Automobilistička utrka "Old school Street race Mostar", na kojoj će učestvovati više od stotinu najbržih automobila iz regije, održat će se ovog vikenda u Mostaru na pomoćnoj pisti mostarskog aerodroma u Kosoru.

Riječ je o utrci ubrzanja na 402 metra, koja se smatra za jednu od najatraktivnijih utrka u kalendaru prvenstva, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Utrka "Old school Street race Mostar", koja se održava u subotu, 16. juna, boduje se za nacionalna prvenstva BiH, Hrvatske i Srbije, dok će se dan kasnije održava i regionalno prvenstvo.

Organizatori utrke, predstavnici Auto-moto kluba "Extreme", kazali su kako očekuju više od stotinu takmičarskih automobila iz svih država regije te nekoliko hiljada posjetilaca.

- To je jedna od rijetkih utrka gdje možete vidjeti "fiću" od 500 konja te druge male automobile od 500 - 600 konja koji se trkaju s nisanima, GTR-ovima nekih prerada koje nikada nisu viđene, BMW od 1.000 konja i mnogo drugih zanimljivih automobila - kazao je Goran Krešić iz Organizacijskog odbora utrke.

Najavljena je i nagradna igra za gledaoce te dosta popratnog sadržaja.

- Jedan od naših ciljeva je skloniti ove ljude s ceste i dovesti ih u neko okruženje gdje mogu pokazati svoja mehanička i vozačka umijeća - kazali su organizatori.

Prijave za vozače planirane su u subotu u periodu od 8 do 10 sati, a gledateljima se preporučuje dolazak u 12 sati, kada počinju kvalifikacije i kada će moći vidjeti sva vozila.

Cijena ulaznice je 5 maraka.

NA VRH