RAMAZANSKI BAJRAM

Bajram u Mostaru: Danas nam je Allah otvorio kapije svoje neizmjerne milosti

M. H.

15.6.2018

Najradosniji blagdan muslimana Ramazanski bajram, kojim se obilježava kraj mjeseca posta, i na području grada na Neretvi svečano je dočekan.  

Na području Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Mostar bajram-namaz klanjan je u 22 džemata, odnosno u 41 džamiji, dok je centralna manifestacija tradicionalno upriličena u sali centra ''Midhad Hujdur Hujka''.

Klanjanje bajram-namaza pred brojnim muslimanima predvodio je glavni imam MIZ-a Mostar Dino ef. Maksumić.

- Molimo Allaha da nas poživi u svojoj vjeri i da nam nikada ne dopusti da budemo na nekom drugom putu. Poštovana braćo, Bajram je radost vjernika i vjernica. Ona nas obasipa pri svakom našem susretu. Ona dolazi nakon našeg velikog uspjeha u namjeri da iskažemo pokornost Allahu podnoseći veliku žrtvu i odricanje u Njegovo ime. Danas nam je Allah iz svoje neizmjerne dobrote otvorio kapije svoje milosti i oprosta i pružio nam nadu i utjehu. To je nada da je ovaj svijet moguć bolji i da će on biti bolji. Mi smo bili Njegovi gosti u ramazanu, u mubarek vremenu, na duhovnoj gozbi kakvoj nema ravne. Živjeli smo u mjesecu obilne Allahove milosti - kazao je, između ostalog, ef. Maksumić.

Sutra, drugog dana Bajrama, posjetom šehitlucima bit će obilježen Dan šehida. Centralni program povodom toga održat će se na mostarskim Šehitlucima.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.