ATRAKCIJE

Brda Fortica i Stolac iznad Mostara, danas povezani "zip-lineom"

Zip-line

M.H.

19.6.2018

Brda Fortica i Stolac iznad  Mostara, danas povezani "zip-lineom" koji je zvanično pušten u rad nakon svečanog otvorenja Planinarskog doma na brdu Fortica.

Radi se o jedinstvenoj adrenalinskaoj  atrakciji koju je otvorio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić. 

-Čekali smo samo da se završe građevinski radovi na domu da bi sve bilo u kompletu i funkcionalno. Ovaj objekt koji je bio u ruševnom stanju smo našim radom i sredstvima te donacijama obnovili, stvorili novu vrijednost i na taj način opravdali povjerenje Grada koji nam je dao na korištenja objekt. Sada imamo kompletnu uslugu za sve goste koji dođu na Forticu-kazao je Đani Rahimić, predsjednik Brdsko-biciklističkog udruženja „MTBA“ Mostar, inače inicijator ovog grandioznog projekta. 

Pozvao je sve građane koji žele doživjeti avanturu da dođu na Forticu. Cijena spusta „zip-lineom“ koja uključuje i povratak automobilom na početnu tačku kod doma iznosi 20 KM.

-Mislimo da je to prihvatljiva cijena. Pozivamo sve da isprobaju „zip-line“, posjete ovaj lokalitet i vidikovac.

 U sklopu projekta je postavljena i turistička signalizacija, uz podršku Turističke zajednice HNK. Ljudi će moći lakše da nađu ovo mjesto. Postavljeno je nekoliko putokaza i jedna info tabla-kazao je Rahimić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.