ČETVRTI PUT

Mostarski imam Haris ef. Pobrić ponovo na meti vandala

Sa lica mjesta

Avaz.ba

12.7.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Nepoznati počinioci su tokom jučerašnjeg dana u naselju Podhum opljačkali stan mostarskog imama Harisa ef. Pobrića, i tom prilikom pričinili znatnu materijalnu štetu.

Haris efendija je iz stana otišao jučer u 9 sati, a vratio se u 22.45. U stanu su ispreturane sve stvari.

Ukradeni su mu televizor, mobitel i dječija kolica. Još nije u mogućnosti utvrditi šta sve nedostaje. Slučaj je prijavio policiji i čeka da naprave uviđaj.

- Zgrožen sam, ne znam kako dalje živjeti u stanu jer je ovo već četvrti put da ga pljačkaju. Osjećam se kao zatvorenik, jer moram stalno boraviti u stanu i čuvati stvari. To znači da nikad nigdje ne mogu izaći - kaže nam Haris.

Ranije su mu pljačkaši, u protekle tri godine, otuđili dva laptopa i novac koji je držao u kući. Svaku provalu prijavio je policiji, koja nikad nije rasvijetlila slučaj.

- Ne mogu da vjerujem da ne mogu otkriti o kome se radi. Da mi je bar neko uputio izvinjenje što je to tako, čini mi se, bilo bi lakše -  kaže Pobrić, koji je cijelu noć proveo ispred džamije čuvajući svoj stan i imovinu, čekajući da policija izvrši uviđaj.
 U Medžlisu IZ Mostar suzdržali su se od komentara, izražavajući uvjerenje da će konačno policija otkriti motive i počinioce. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.